Φιντέλ Κάστρο: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά από ένα χρόνο Uncategorized

kastroε3

Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, ο 88χρονος Φιντέλ Κάστρο, εμφανίστηκε δημοσίως τη Δευτέρα, «γεμάτος ενέργεια», για πρώτη φορά έπειτα από τουλάχιστον ένα χρόνο και χαιρέτισε μία αντιπροσωπεία από τη Βενεζουέλα, μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

kastro

Αυτή ήταν η πρώτη γνωστή εμφάνισή του έξω από το σπίτι του μετά τον Δεκέμβριο που η Κούβα συμφώνησε στην αποκατάσταση των διπλωματικών της σχέσεων με τις ΗΠΑ–τον επί μακρόν εχθρό του Κάστρο. Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες του Κάστρο καθισμένου να ανταλλάσσει χειραψία με τα μέλη της αντιπροσωπείας από τη Βενεζουέλα. Φορούσε ένα καπέλο του μπέιζμπολ και ένα αντιανεμικό.

Δεν έχει δοθεί εξήγηση γιατί η είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα με πέντε μέρες καθυστέρηση. Ο Κάστρο είχε συνάντηση περίπου μιάμιση ώρας σε ένα σχολείο με την 33ελή αντιπροσωπεία από τη Βενεζουέλα, η οποία βρέθηκε στην Κούβα στο πλαίσιο αποστολής αλληλεγγύης.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η πλούσια σε πετρελαϊκά κοιτάσματα Βενεζουέλα έχει γίνει ο στενότερος σύμμαχος της κομμουνιστικής Κούβας και ο σημαντικότερος ευεργέτης της.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Κάστρο ήταν στις 8 Ιανουαρίου 2014, στα εγκαίνια ενός πολιτιστικού κέντρου στην Αβάνα με χορηγό έναν από τους αγαπημένους του κουβανούς καλλιτέχνες, τον Αλέξις Λέιβα.

kastroε3