Γιατρός χρέωσε με 480.000 ευρώ το ΙΚΑ -Εγραφε συνταγές «μαϊμού» Υγεία

νοσοκομειο

Κομπίνα με συνταγές «μαϊμού» είχε στήσει γιατρός, σε συνεργασία με μία φαρμακοποιό, προκαλώντας στο ΙΚΑ ζημιά που ξεπερνά τις 480.000 ευρώ.

Ο γιατρός, που παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ, το διάστημα 2007-09, κατά το οποίο ο ίδιος ήταν διορισμένος, ως Επιμελητής Β’, σε περιφερειακό ιατρείο του ΕΣΥ, στο Πλατύ Ημαθίας.

Με τις εκατοντάδες συνταγές χορηγούνταν ακριβά φάρμακα σε ασθενείς τους οποίους δεν είχε εξετάσει ποτέ και για ανύπαρκτες παθήσεις. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πρόκειται για πάνω από 1.500 συνταγές, που αφορούσαν φάρμακα, την αγορά των οποίων κάλυπτε εξ ολοκλήρου το ΙΚΑ.

Μάλιστα, κεντρικό ρόλο, όπως διαπιστώθηκε, φαίνεται ότι είχε μία φαρμακοποιός, σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας εμφανίζονταν να εκτελούνται οι συνταγές. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, για την εμπλοκή της φαρμακοποιού στη συγκεκριμένη υπόθεση έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία. Η ίδια, πάντως, φέρεται να «πρωταγωνίστησε» και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.