Εξι τραυματίες από έκρηξη σε προάστιο του Καϊρου Κόσμος

kairo

Τουλάχιστον έξι άτομα τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα όταν σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε κτίριο της εθνικής ασφάλειας και σε δικαστήριο σε προάστειο του Καίρου, σύμφωνα με πηγές από την ασφάλεια. Οι πηγές, που έκαναν αυτοψία στη περιοχή Σούμπρα, είπαν ότι υπάρχει ένα καμένο αυτοκίνητο και ένας κρατήρας στο δρόμο.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Αχράμ, που βασίζεται σε πληροφορίες της αιγυπτιακής δημόσιας τηλεόρασης, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις από βόμβες στη περιοχή. Ο τραυματισμός τουλάχιστον έξι ατόμων επιβεβαιώθηκε και από τον ‘Αχμεντ Ελ Ανσάρι, επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων της χώρας, ο οποίος δήλωσε ότι “μάλλον πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση”. Η εφημερίδα είπε ότι οι εκρήξεις ακούστηκαν σε αρκετά σημεία του Καίρου.

Η πρωτεύουσα της Αιγύπτου έχει χτυπηθεί αρκετές φορές πρόσφατα. Μεταξύ άλλων, τον Ιούλιο σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στο ιταλικό προξενείο, και τον Ιούνιο μια έκρηξη βόμβας κόστισε τη ζωή στον γενικό εισαγγελέα της Αιγύπτου. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη του Ιουλίου.