8χρονη μαθήτρια βρήκε τραγικό θάνατο -Έπεσε από το περβάζι σχολείου Ελλάδα

εκαβ

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 8χρονη μαθήτρια της Β’ τάξης τoυ 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου στη Ρόδο, μέσα στο σχολείο της!

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τον Μάρτη του 1999 όλη την Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς, απορρίφθηκε η έφεση που άσκησε το Ελληνικό Δημόσιο κατά αποφάσεως του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, που αποζημίωσε με το ποσό των 200.000 ευρώ, τους συγγενείς 8χρονου παιδιού, το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από πτώση από το περβάζι δημοτικού σχολείου στον Αρχάγγελο.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η μαθήτρια, κατά τη λήξη του πρώτου διαλείμματος, εισήλθε στην αίθουσα διδασκαλίας της τάξης της, η οποία βρισκόταν στον πρώτο όροφο του σχολικού κτηρίου και ανέβηκε στο περβάζι του ανοιχτού παραθύρου, πιθανόν για να κρυφτεί από τη δασκάλα της, απ’ όπου γλίστρησε και έπεσε στα σκαλιά της εισόδου του σχολείου και από ύψος 4.5μ. περίπου.

Την ώρα εκείνη, η εκπαιδευτικός, αφού είχε ανοίξει προηγουμένως την αίθουσα της Β’ τάξης για να εισέλθουν οι μαθητές, κινήθηκε προς την εσωτερική σκάλα του κτηρίου, προκειμένου να ελέγξει την ασφαλή άνοδο των μαθητών και την είσοδό τους στην αίθουσα, όπου, χωρίς να αντιληφθεί η ίδια οτιδήποτε, ειδοποιήθηκε για την πτώση της μαθήτριας από το παράθυρο, το οποίο ανοιγόταν πάντα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος για να αεριστεί η αίθουσα, από έναν άλλο μαθητή της ίδιας τάξης.

Κατόπιν, η εκπαιδευτικός κατέβηκε στην είσοδο του σχολικού κτηρίου μαζί με άλλους δασκάλους και βρήκαν την μαθήτρια κτυπημένη. Στη συνέχεια, ειδοποίησαν το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου.

Το ασθενοφόρο, μετέφερε την μαθήτρια αρχικά στο Κέντρο Υγείας και κατόπιν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου, σύμφωνα με ιατροδικαστική έκθεση, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί «βαρεία ΚΕΚ-κώμα-γλασκώνη».

Στη συνέχεια, η μαθήτρια, την ίδια ημέρα διακομίσθηκε διασωληνωμένη υπό μηχανικό αερισμό και φαρμακευτική καταστολή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού». Στο Νοσοκομείο αυτό παρέμεινε έως τις 13 Μαρτίου 1999, οπότε απεβίωσε. Κατά των εφημερευόντων εκπαιδευτικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.