Άλλαξε χέρια η Wind Hellas – Ποιος είναι ο νέος μεγαλομέτοχος Uncategorized

wind

Αλλαγών συνέχεια στην Wind Hellas. Σύμφωνα με πληροφορίες το διεθνές επενδυτικό κεφάλαιο, Golden Tree κατέχει πλέον το 25% των μετοχών της, ποσοστό που την κατατάσει βασικό μέτοχο έχοντας πίσω της την Anchorage.

H GoldenTree η οποία ήταν ήδη μικρός μέτοχος στην Wind Hellas είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους διαχειριστές κεφαλαίων, με ειδίκευση στην εταιρική και δομημένη πίστη, με γραφεία στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 25 δισ. δολαρίων με μια ποικιλία στρατηγικών απόλυτων αποδόσεων, long only και ευκαιριακών στρατηγικών. H Wind η οποία έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 1993 άλλαξε φορές χέρια και ονοματα τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε ως Telestet με βασικό μέτοχο την Telecom Italia, το 2004 θα μετονομαστεί σε ΤΙΜ ενώ ένα χρόνο αργότερα οι Ιταλοί θα πουλήσουν το 80% της ελληνικής εταιρείας σε δύο μεγάλα επενδυτικά funds την Apax Partners και την Texas Pacific Group.

To 2006 θα εξαγοραστεί η Q Telecom ενώ το 2007 η Wind – πλέον- θα περάσει στην Weather Investment του Αιγύπτιου Ναγκιμπ Σαουίρις. Ένα χρόνο αργότερα θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Tellas από την Wind η οποία της επιτρέπει την επέκταση στην σταθερή τηλεφωνία. Τα επόμενα χρόνια, όπου υπήρξαν και “υπόγιες διαδικασίες” με αποτέλεσμα ομολογιούχοι να χάσουν τα χρήματα της η εταιρεία πέρασε διάφορα επενδυτικά κεφάλαια ενώ πριν από τέσσσερα χρόνια υπήρξε και φλερτ με την Vodafone.

Στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας η Wind είναι τρίτος παίκτης ενώ στην σταθερή τηλεφωνία όπως η ίδια ανακοινωσε πρόσφατα ξεπέρασε τους 500.000 συνδρομητές. Από τα σημαντικότερα περιουσιακά της στοιχεία είναι ότι κατέχει το 33% των μετοχών της Forthnet – Nova.