Κωνσταντινούπολη: Τρομοκρατικό χτύπημα με 10 νεκρούς και πολλούς τραυματίες Κόσμος

_______929943211

Μεγάλη έκρηξη κοντά στο Μπλε Τζαμί της Κωνσταντινούπολης, σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Πόλης.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες με ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο. Χρήστες των social media δημοσίευσαν φωτογραφίες με διαμελισμένα άτομα. Το haberturk αναφέρει πως υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ νεκροί και ακόμη δεκαπέντε τραυματίες. Η εφημερίδα Radikal μεταδίδει την πληροφορία αστυνομικής πηγής ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, ενώ ανεβάζει σε δέκα τον αριθμό των νεκρών.

Το Russia Today μετέδωσε πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι Γερμανοί τουρίστες, ενώ το Reuters αναφέρει πως υπάρχουν και μαρτυρίες για νεκρούς τουρίστες κοντά σε στάση του Τραμ.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία ενώ απομακρύνονται οι τουρίστες που επισκέπτονταν το Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για μία επιβεβαιωμένη πληροφορία.

 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ!

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κάτω από παγκάκι και πως από την έκρηξη τραυματίστηκαν γερμανοί τουρίστες.