Απολογούνται γιος και δύο φίλοι του για τη σφαγή ηλικιωμένου ζευγαριού Κρήτη

Μαχαίρι

Κακουργηματικές διώξεις φέρουν στην πλάτη τους τόσο ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού που κατακρεουργήθηκε μέσα στο σπίτι του στο Σφηνάρι Χανίων πριν έναν χρόνο όσο και των δύο φίλων του που συνελήφθησαν χθες από τις αστυνομικές αρχές.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή αλλά και απόπειρα ληστείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ζήτησαν και πήραν αναβολή χθες το βράδυ και αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή Χανίων την Δευτέρα το πρωί.

«Οργανωτής» της δολοφονίας ο 47χρονος γιος του ζευγαριού

Κανείς δε μπορεί να πιστέψει, πώς τα χρήματα στάθηκαν η αιτία, για να οργανώσει ο γιος τη δολοφονία των γονιών του.Αμέσως μετά το έγκλημα, αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, συνέχιζαν με αμείωτο ρυθμό τις έρευνες, ώστε να φτάσουν στην ταυτότητα των δραστών του στυγερού εγκλήματος. Έτσι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 49χρονος συλληφθείς έπεισε τον 47χρονο γιο του ζευγαριού να του πει αν όντως ο πατέρας του είχε φυλάξει στο σπίτι μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο είχε σηκώσει το προηγούμενο διάστημα από την τράπεζα.

Μαζί με τον τρίτο της παρέας, τον 34χρονο οργάνωσαν το σχέδιο της δολοφονίας των ηλικιωμένων και στις 15 Φεβρουαρίου το υλοποίησαν.

Το χρονικό

Εκείνη την ημέρα, όπως διαπιστώθηκε, οι τρεις άνδρες έφτασαν στο σημείο με το αυτοκίνητο του 49χρονου. Οι δύο μπήκαν μέσα για αρπάξουν τα χρήματα του ζευγαριού και ο 47χρονος γιος, τους περίμενε στο αυτοκίνητο. Οι δύο άνδρες, ο 49χρονος μαζί με τον 34χρονο είχαν ακινητοποιήσει τους δύο ηλικιωμένους και άρχισαν να τους χτυπούν με ξύλο και μαχαίρι, ζητώντας τους επιτακτικά να τους υποδείξουν, πού έχουν κρύψει τα χρήματα.

Από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκαν ο 78χρονος και η 66χρονη σύζυγος του, δεν άντεξαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή. Οι δύο άνδρες ατάραχοι έψαξαν για τα χρήματα, δεν τα βρήκαν, βγήκαν έξω και τράπηκαν σε φυγή.

Μάλιστα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική τοποθεσία. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν απομίμηση όπλου (replica) και ναρκωτικά δισκία.