Πάτησε τρεις φορές τη σκανδάλη, αλλά το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε Ηπειρος

Αστυνομια

Τρεις φορές είδε το χάρο να του… κλείνει το μάτι ένας 63χρονος στην Πρέβεζα, όταν ένας ηλικιωμένος συγχωριανός του σε κατάσταση μέθης εισέβαλε στην ταβέρνα όπου βρισκόταν, τον σημάδεψε με μια κυνηγετική καραμπίνα και πάτησε ξανά και ξανά τη σκανδάλη! Όμως, το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε!

Ο 76χρονος δράστης έφτασε στο κατάστημα στην περιοχή της Μαργαρώνας με ένα δίκυκλο στο οποίο είχε προσαρμόσει μια ειδική κατασκευή για να στηρίζει το όπλο. Μόλις άρχισε να πατάει τη σκανδάλη, επικράτησε πανικός ανάμεσα στους θαμώνες, που προσπάθησαν να καλυφθούν όπως μπορούσαν. Ωστόσο, πιο ψύχραιμος αποδείχθηκε ο 63χρονος στόχος του ηλικιωμένου, που όρμησε εναντίον του και κατάφερε να τον αφοπλίσει!

Ο «πιστολέρο» συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφτασαν αμέσως και παρελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας, που κατέσχεσαν την καραμπίνα την οποία κατείχε παράνομα και δύο φυσίγγια. Στην κατοχή του βρέθηκαν ακόμη δύο τμήματα από κάννη και ένα κοντάκι κυνηγετικού όπλου και άλλα 16 φυσίγγια και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πρέβεζας του άσκησε δίωξη για απρόσφορη απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Το κίνητρό του, ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο…