Στο Λονδίνο ο Τσίπρας για το προσφυγικό -Τετ α τετ με Μέρκελ και Νταβούτογλου Πολιτική

τσιπρας

Με το…βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις για το προσφυγικό βρίσκεται ταυτόχρονα η κυβέρνηση, την ώρα που το κλίμα για την Ελλάδα βαραίνει και τα «καμπανάκια» για έξοδο από τη Σένγκεν πολλαπλασιάζονται.

Με στόχο λοιπόν, η χώρα να παίξει τον ενεργότερο δυνατό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Συρία που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να έχει διμερείς επαφές τόσο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, όσο και με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου που θα λάβουν επίσης μέρος, ενώ στη διάσκεψη θα βρίσκονται πέρα από τον Ντέιβιντ Κάμερον και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μάρκ Ρούτε και άλλοι.

Σημειωτέον, ότι η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο Συριακό καθώς και στην ανθρωπιστική διάσταση που λαμβάνει, ενώ στα βασικά θέματα των εργασιών της διάσκεψης θα είναι: Η προσπάθεια εύρεσης εργασίας για τους Σύρους πρόσφυγες, η εκπαίδευση των παιδιών και οι πολιτικές στην κατεύθυνση οι Σύροι να παραμείνουν στην πατρίδα τους υποστηριζόμενοι από Ιορδανία και Λίβανο.