Σοβαρά επεισόδια στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης – Ένας τραυματίας Μακεδονία

2200514_513_355

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι, όταν κοντά στην είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, έκαναν την εμφάνισή τους κουκουλοφόροι. Διαδηλωτές άρχισαν να τους φωνάζουν ”βγάλτε τις κουκούλες” και στη συνέχεια συγκρούστηκαν μαζί τους. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έπεσε στον δρόμο ένα άτομο και τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.

Νωρίτερα, αγροτικό με την ελληνική σημαία έφτασε μέχρι την καγκελόπορτα του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και προσπάθησε να τη ρίξει! Στο σημείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, με το αγροτικό να χτυπάει την καγκελόπορτα, πίσω από την οποία υπήρχε κλούβα των ΜΑΤ για λόγους ασφαλείας. Κάποια στιγμή ο οδηγός βγήκε από το όχημα και συνέχισε να διαμαρτύρεται μαζί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές…

Την ίδια ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα του Βενιζέλου από μέλη του ΠΑΜΕ, του ΠΑΣΥ, του ΟΓΕ και του ΜΑΣ. Αρκετές 100άδες κόσμου δίνουν το παρών και συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που πάει να περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώσεις έκαναν το μέλος εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Λεωνίδας Στολτίδης και η Πρόεδρος του συλλόγου μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων Θεσσαλονίκης Ράνια Καπετανγιώργη.