Εγκαινιάζεται το hot spot στη Χίο – Περιοδεία Καμμένου στο Αιγαίο Ελλάδα

ot spot

Χωρίς πρόσφυγες, αφού εδώ και τρεις μέρες έχουν μηδενιστεί οι ροές προς τη Χίο, εγκαινιάζεται σήμερα, Τρίτη, το κεντρο υποδοχής και προσωρινής διαμονής μεταναστών και προσφύγων στο νησί, στο παλιό βιομηχανικό συγκρότημα της ΒΙΑΛ στο Χαλκείος.

Στην επίσημη έναρξη της λειτουργίας του hot spot, που έχει τη δυνατότητα καταγραφής και πιστοποίησης 600 μεταναστών και προσφύγων ημερησίως, με προοπτική να επεκταθεί μέχρι και για 1.200 άτομα τη μέρα, θα παραστεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος περιοδεύει στο ανατολικό Αιγαίο.

Πριν ξεκινήσει για την περιοδεία του ο κ. Καμμένος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην οποία θα αναφερθεί στην πορεία των εργασιών στα hot spots. Στη συνέχεια θα μεταβεί σε Λέσβο, Χίο και Λέρο όπου θα επισκεφθεί τα κέντρα καταγραφής.

Η ΑΔΕΔΥ Χίου διοργανώνει το μεσημέρι διαμαρτυρία στην είσοδο του hot spot, διαδηλώνοντας την αντίθεση της «στην επιχειρούμενη γκετοποιήση των θυμάτων του βάρβαρου πολέμου στη Συρία και στο Ιράκ καθώς και στην είσοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 είπε ότι «το hot spot στην Κω θα φτιαχτεί, όπως ήδη έχουν φτιαχτεί και λειτουργούν σε Χίο, λέρο, Σάμο και Λέσβο».

«Αυτό είναι προς όφελος και των υποχρεώσεων της Ελλάδας απέναντι στην ΕΕ και προς όφελος της ίδιας της χώρας και του νησιού» πρόσθεσε.