Καμμένος: Ετσι θα πηγαινοέρχονται οι πρόσφυγες -Από τα hotspots στα κέντρα Ελλάδα

xartis-708

Για την πρόοδο που έχει γίνει στην κατασκευή των hotspots μίλησε ο υπουργός Εθνικης Αμυνας Πάνος Καμμένος, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το θέμα των σχετικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της ΕΕ.

Οπως εξήγησαν οι υπουργοί, στη συνέντευξη που έδωσαν στο ΥΠΕΘΑ, τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων στα νησιά και το ένα κέντρο επαναπροώθησης είναι έτοιμα.

Το κέντρο καταγραφής στην Κω θα είναι έτοιμο σε 5 ημέρες. Στη Σάμο, που λειτουργεί το κέντρο καταγραφής, θα είναι έτοιμο στις 23 του μηνός, λόγω επέκτασης των εγκαταστάσεων, ενώ το κέντρο επαναπροώθησης των προσφύγων δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα υπάρξει προσθήκη σε αποθήκη του ΟΛΘ.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μουζάλας, το κέντρο επαναπροώθησης των προσφύγων στα Διαβατά δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα επεκταθεί με κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου του ΟΛΘ.

Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκαν και δυο χάρτες που δείχνουν τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία, τα σημεία στα ελληνικά νησιά που θα κατασκευαστούν hot spots, αλλά και κέντρα μετεγκατάστασης τα οποία βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Hot spots

Λέσβος
Σάμος
Λέρος
Κως

Κέντρα μετεγκατάστασης

Διαβατά
Σχιστό

Οπως φαίνεται από τους χάρτες, από τη Μυτιλήνη οι πρόσφυγες θα μεταφέρονται στα Διαβατά, ενώ από όλα τα υπόλοιπα hot spots στο Σχιστό.