Εισηγείται «λουκέτο» στο ποδόσφαιρο ο Κοντονής Ποδόσφαιρο

pegasus_LARGE_t_1301_106842833_type12905

Ειλημμένη φαίνεται πως είναι η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή για να βάλει «λουκέτο» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της Τούμπας. Αυτή θα είναι και η εισήγηση του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Τα επεισόδια στην Τούμπα αποτελούν έναν επιπλέον «κρίκο» στην αλυσίδα εκδηλώσεων βίας κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών στα ελληνικά γήπεδα και το ζήτημα είναι δύσκολο και σύνθετο στην επίλυσή του. Η κυβέρνηση έχει το λόγο πλέον, εφόσον οι ΠΑΕ και η Αστυνομία φαίνονται ανίκανες έστω ως προς τον περιορισμό του αριθμού των περιστατικών.

Η πρόθεση του υφυπουργού, πέρα από τη διακοπή ή όχι του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, είναι να πραγματοποιηθεί μια ευρεία σύσκεψη με ΕΠΟ, Super League και ομάδες, αλλά παράλληλα να συνδράμουν UEFA και FIFA, ώστε να δουν το τι μπορούν να κάνουν για να φτιάξει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Βέβαια κάτι τέτοιο έγινε και πέρυσι, το πρωτάθλημα διεκόπη, οι φορείς συζήτησαν, αποφάσισαν, υποσχέθηκαν αλλά… μια από τα ίδια.