Ο Ομπάμα στο πλευρό του Κάμερον, κατά του Brexit -Θα πάει στο Λονδίνο Κόσμος

obama_cameron13.3.708

Την καμπάνια του Ντέιβιντ Κάμερον κατά του Brexit, ενόψει του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, θα προσπαθήσει να ενισχύσει με τον τρόπο του ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με την Independent, θα επισκεφθεί το Λονδίνο τον Απρίλιο. Ο Ομπάμα θα ταξιδέψει στο Ανόβερο στις 24 Απριλίου, για τα εγκαίνια μίας τεχνολογικής έκθεσης και, σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας, θα επισκεφθεί και τη βρετανική πρωτεύουσα εκείνη την περίοδο.

«Θα είναι αρκετά σοκαριστικό αν δεν ζητήσει από τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ», δήλωσε η πηγή του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου. Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα και το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού δεν έδωσε κάποιο άμεσο σχόλιο σε επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Στο παρελθόν ο Ομπάμα έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, ενώ η προοπτική να κάνει κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της καμπάνιας για το δημοψήφισμα έχει εξοργίσει όσους τάσσονται υπέρ του Brexit.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε ιστοσελίδα του βρετανικού κοινοβουλίου έχει ήδη ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών ώστε να μην επιτραπεί στον Αμερικανό πρόεδρο μιλήσει στο βρετανικό κοινοβούλιο για το δημοψήφισμα.