Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο του Βερολίνου -Ενας νεκρός Κόσμος

blast3_586_355

Ένα αυτοκίνητο εξερράγη στο κέντρο του Βερολίνου, σήμερα το πρωί. Απο την έκρηξη υπάρχει σίγουρα ένας νεκρός, πoυ εικάζεται ότι είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου.

H γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι θεωρεί πως εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε την ανατίναξη του αυτοκινήτου στο Βερολίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει στην Bismarckstrasse. Όπως αναφέρει το RT, ο οδηγός υπέκυψε στα τραύματά του πριν φτάσει το ασθενοφόρο.

Ο δρόμος που σημειώθηκε η έκρηξη έχει αποκλειστεί.

«Ένας εξαιρετικά δυνατός κρότος και δονήσεις έγιναν αισθητές ένα χιλιόμετρο μακριά [από το σημείο]», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην Berliner Zeitung.

Η αστυνομία προειδοποίησε ότι μία δεύτερη έκρηξη μπορεί να συμβεί σύντομα, μεταδίδει η Berliner Zeitung. Η αστυνομία έχει ζητήσει από τους κατοίκους να κλείσουν τα παράθυρα και να μην βγουν στους δρόμους. Σύμφωνα με το Tagesspiegel, πυροσβεστικά οχήματα και ένα ελικόπτερο διάσωσης έσπευσαν στη σκηνή μετά από μια «κλήση έκτακτης ανάγκης».

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Βερολίνου Κάρστεν Μύλερ δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στις 08.00 στην περιοχή Σαρλότενμπουργκ. Η αστυνομική έρευνα κινείται βάσει της υπόθεσης ότι πρόκειται για έκρηξη βόμβας. Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την ταυτότητα του οδηγού και δεν είναι προς το παρόν σε θέση να δώσουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες.

Το αυτοκίνητο ήταν ένα ασημί VW Passat. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος “εντός ή επί του αυτοκινήτου”, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.