Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Πήραμε πίσω από τα Σκόπια μόνο 200 μετανάστες Ελλάδα

fyrom708prosf

Το αλαλούμ στην κυβέρνηση συνεχίζεται σχετικά με την τύχη των 1.500 μεταναστών που επαναπροωθήθηκαν από την ΠΓΔΜ στην Ελλάδα. Τώρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραδέχεται για πρώτη φορά ότι υπήρξε επαναπροώθηση αριθμού προσφύγων όμως τους «κατεβάζει» στους 200.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δήλωσαν στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι πρόκειται μόνο για 200 περίπου άτομα, τα οποία ήταν λίγα μέτρα μετά τα σύνορα Ελλάδας-FYROM και τα οποία επέστρεψαν σε ελληνικό έδαφος. Διαψεύδουν παράλληλα ότι επρόκειτο για 1.500 άτομα και επιτίθενται στα γειτονικά Σκόπια ότι προσπαθούν να εμφανίσουν τους εαυτούς τους ως «προστάτες της Ευρώπης».

Ειδικότερα, πηγές του υπ. ΠΡΟΠΟ δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Γύρω στις 06.00 περίπου 200 άτομα που βρίσκονταν στα χωράφια, λίγα μέτρα μετά την οριογραμμή Ελλάδας-FYROM και είχαν κρατηθεί επί τόπου όλη τη νύχτα, επέστρεψαν στο ελληνικό έδαφος κοντά στο μεθοριακό χωριό Χαμηλό και εξετάζονται από την Ελληνική Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι αριθμοί των προσφύγων που για λόγους εντυπωσιασμού αναγγέλλονται και γράφονται από τα Σκόπια, μέσα στην προσπάθειά τους να εμφανίσουν εαυτούς ως “προστάτες” της Ευρώπης».