Δεν κάνει πίσω ο Καμμένος -Απειλεί, παρά το τηλεφώνημα Τσίπρα Πολιτική

2371171

Παρά τις προσπάθειες εκτόνωσης της κυβερνητικής κρίσης που προέκυψε με την υπόθεση Μουζάλα, ο Πάνος Καμμένος δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει ούτε βήμα πίσω.

Τις τελευταίες ώρες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Αμυνας, ενώ ο κ. Καμμένος δείπνησε στο σπίτι του με τον Νίκο Παππά, παρόλα αυτά εμμένει στην αρχική του θέση: απαιτεί την απομάκρυνση του Γιάννη Μουζάλα από την κυβέρνηση, εξαιτίας της αναφοράς του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στα Σκόπια ως «Μακεδονία», σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Το απειλητικό tweet

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στον κυβερνητικό συνασπισμό και ξεκάθαρο για τις διαθέσεις του Πάνου Καμμένου είναι το απειλητικό tweet που έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ περίπου στις 11.30 μ.μ. Σε αυτό ξεκαθάριζε πως «ό,τι έχω δηλώσει δημόσια ισχύει, δεν αλλάζω θέσεις» και τόνισε ότι παραμένει προϋπόθεση η παραίτηση Μουζάλα.

Η κοινοβουλευτική των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνεδριάζει στις 9 π.μ. την Πέμπτη, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της στο θέμα.

Το τηλεφώνημα με Τσίπρα

Νωρίτερα, το βράδυ της Τετάρτης, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό και τον Πάνο Καμμένο να συμφώνησαν ότι το θέμα θα συζητηθεί μετά από την επιστροφή και των δύο από τα κρίσιμα ταξίδια τους, καθώς ο μεν κ. Τσίπρας θα βρεθεί στις Βρυξέλλες το επόμενο διήμερο για τη Σύνοδο Κορυφής, ενώ είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ στις 23 Μαρτίου.

Το τελεσίγραφο

Βέβαια, το tweet του κ. Καμμένου το οποίο ακολούθησε δείχνει περισσότερο ότι η κρίση στην κυβέρνηση δεν «πάγωσε» και παραπέμπει ουσιαστικά στο τελεσίγραφο που έθεσε, σύμφωνα με συνεργάτες του, για παραίτηση του κ. Μουζάλα έως στις 9 το πρωί της Πέμπτης. Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καμμένος είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει ο ίδιος από την κυβέρνηση.

Δείπνο με Παππά-Κουίκ, στο σπίτι Καμμένου

Η προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης συνεχίστηκε και με δείπνο που είχε στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη ο κ. Καμμένος, το βράδυ της Τετάρτης, με τον Νίκο Παππά και τον Τέρενς Κουίκ.

Oι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού βρέθηκαν στην οικία Καμμένου προκειμένου να τον μεταπείσουν να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα. Κι αυτό γιατί αν ο υπουργός Αμυνας αποχωρήσει και ρίξει την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σε πλήρες αδιέξοδο με όλα τα μέτωπα ανοιχτά και με το δύσκολο δίλημμα να αναζητήσει άλλη συνταγματική λύση και νέους κυβερνητικούς εταίρους.

Ανυποχώρητος και ο Τσίπρας

Πληροφορίες θέλουν και τον πρωθυπουργό να είναι ανυποχώρητος στο θέμα Μουζάλα. «Δεν κάνω πίσω, ας κάνει ό,τι θέλει. Οποιος έριξε κυβέρνηση πήγε στο 1%», φέρεται να διαμηνύει ο Αλέξης Τσίπρας στον κ. Καμμένο, απαντώντας στο τελεσίγραφο.

Είναι ενδεικτικό ότι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης έκαναν ασπίδα γύρω από τον Νίκο Μουζάλα και δήλωσαν ότι είναι αδιανόητο να παραιτηθεί για ένα γλωσσικό ολίσθημα.

Σύσκεψη με τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων

Μέσα σε όλα αυτά, ο Πάνος Καμμένος συγκάλεσε για σήμερα, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο STAR ο Νίκος Χατζηνικολάου, επικαλούμενος συνομιλία που είχε με τον υπουργό Αμυνας, ο κ. Καμμένος ζήτησε μάλιστα σε δύο από τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό, να επιστρέψουν εσπευσμένα στην Ελλάδα, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προθέσεις του.