Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης Κόσμος

1458384159257239

Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Η έκρηξη σημειώθηκε σε μεγάλο πεζόδρομο, κοντά στην πλατεία Ταξίμ, ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.

Οι πληροφορίες απο την Τουρκική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για 5 νεκρούς και 36 τραυματίες, 7 απο τους οποίους σοβαρά. Ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου δήλωσε ότι 12 από τους τραυματίες είναι ξένοι.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό νωρίτερα ότι τα αρχικά ευρήματα στο χώρο της σημερινής βομβιστικής δείχνουν ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε από το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ή κάποια οργάνωση η οποία σχετίζεται με αυτό, δηλώνει υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Η τουρκική αστυνομία απέτρεψε τον βομβιστή να πραγματοποιήσει την επίθεση κατά του αρχικού στόχου, σε πιο πολυσύχναστη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, ενώ εκείνος πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό από το φόβο του, δηλώνει υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή.

Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) θέλει με δυναμικό τρόπο να οργανώσει αιματηρές επιθέσεις στη διάρκεια του ανοιξιάτικου φεστιβάλ “Newroz.” Οι ίδιοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν ή σκότωσαν τρεις μαχητές του PKK που ήρθαν από τη Συρία στην Τουρκία, για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη σύλληψη κι άλλων Κούρδων μαχητών που επιδιώκουν να περάσουν στην Τουρκία από τη Συρία.

Το CNN Turk αναφέρει ότι ένας από τους νεκρούς είναι ο βομβιστής αυτοκτονίας.