Ινδία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας Uncategorized

Κατηγορίες για φόνο, απαγωγή και βιασμό απαγγέλθηκαν επισήμως από το δικαστήριο, σε βάρος πέντε κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας, η οποία υπέκυψε μετά την επίθεση που δέχθηκε, όπως ανακοίνωσε σήμερα η δικαστής Ναμρίτα Αγκαρουάλ.

«Το κατηγορητήριο ανακοινώθηκε στους κατηγορουμένους και η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους η Αγκαρουάλ στο τέλος μιας σύντομης συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για την απαγωγή, το βιασμό και το φόνο μιας φοιτήτριας στις 16 Δεκεμβρίου μέσα σ’ ένα λεωφορείο.
Ένας έκτος ύποπτος αναμένεται ότι θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων.

Η ινδή δικαστής, που εξετάζει την υπόθεση του ομαδικού βιασμού φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, διέταξε η εμφάνιση των πέντε κατηγορουμένων ενώπιον του δικαστηρίου να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, εν μέσω έντονης αναταραχής στην αίθουσα.

«Η αίθουσα είναι κατάμεστη. Έχει καταστεί αδύνατο για το δικαστήριο να φέρει σε πέρας τη διαδικασία σ’ αυτή την κατάσταση», δήλωσε η δικαστής Ναμρίτα Αγκαρουάλ, διατάζοντας την εκκένωση της αίθουσας.

Νωρίτερα, δικηγόροι που ήταν παρόντες, γιούχαραν συνάδελφό τους που προσφέρθηκε να εκπροσωπήσει τους κατηγορούμενους. Τα μέλη του τοπικού δικηγορικού συλλόγου έχουν δεσμευτεί να μην εκπροσωπήσουν τους υπόπτους λόγω της βιαιότητας του εγκλήματος.

Αργά το πρωί πολλές κλούβες της αστυνομίας συνοδευόμενες από δύο περιπολικά εθεάθησαν να εισέρχονται στο συγκρότημα των δικαστηρίων. Πιστεύεται πως μετέφεραν τους υπόπτους, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από τρεις εβδομάδες και κατηγορούνται για την απαγωγή, τον βιασμό και τον φόνο της 23χρονης φοιτήτριας, που υπέκυψε στα τραύματά της σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν σε κελί προκειμένου να περιμένουν την εμφάνισή τους ενώπιον του δικαστηρίου που θα απαγγείλει τις κατηγορίες εναντίον τους, ώστε να οριστεί η ημερομηνία έναρξης της δίκης.

Σε μια προσπάθεια να τους επιβληθούν ελαφρύτερες ποινές, δύο από τους κατηγορούμενους κατέθεσαν στοιχεία για την υπόθεση και κατέθεσαν αίτηση να τους δοθεί το καθεστώς πληροφοριοδότη κατά των άλλων συγκατηγορούμενών τους, σύμφωνα με έναν εισαγγελέα.

Ο έκτος κατηγορούμενος, ηλικίας 17 ετών, θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων.