Σε ποιες περιοχές θα τοποθετηθούν βυθιζόμενοι κάδοι απορριμάτων Uncategorized

Σκουπίδια

Από σήμερα και ως τον Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση 20 βυθιζόμενων κάδων απορριμάτων σε διάφορα σημεία της Αττικής όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα με τα σκουπίδια στο δρόμο. Η εφαρμογή του μέτρου στην Αθήνα ξεκινά – καθόλου- τυχαία από το Γουδί, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης απορριμάτων – και ιατρικών αποβλήτων- από τα δύο νοσοκομεία της περιοχής.

Κάθε κάθος έχει μέγεθος 6 τετραγωνικά μέτρα και χωράει περί τα 20 κυβικά μέτρα συμπιεσμένα σκουπίδια, όσα δηλαδή 45 συμβατικοί κάδοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής. Εξασφαλίζει πως δεν θα υπάρχουν οσμές από τα σκουπίδια, ούτε βέβαια αυτοί οι λόφοι σκουπιδιών που συχνά συναντάμε σε διάφορα σημεία της πόλης . Μέσω ειδικού συστήματος που θα ελέγχει την πληρότητα των κάδων, θα ειδοποιείται η υπηρεσία καθαριότητας και ειδικά φορτηγά θα σπεύδουν να αδειάσουν τους βυθιζόμενους κάδους. Σημειώνουμε ότι οι κάδοι θα έχουν και συναγερμό!

Που θα τοποθετηθούν οι βυθιζόμενοι κάδοι απορριμάτων; Στη Λεωφόρο Μεσογείων και Βασ. Σοφίας στον Πύργο Αθηνών, Υμηττού 123-125, στις οδούς Παπαδά και Αντερσεν, στηνβ Πλατεία Κουμουνδούρου, στα τρία νεκροταφεία της πόλης, στην οδό Αιγινήτου και Σισίνη, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και Βουτάδων και σε άλλα σημεία που σε αυτή τη φάση καθορίζονται.