Έκρηξη για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες σε εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία Αττική

erithraia_1

Ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, στο κτίριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Κύπρου στη Νέα Ερυθραία, όπου στεγάζεται το εστιατόριο «La Scala», αλλά και το σπίτι της αδελφής του πρωην γ.γ. εξοπλισμών επί ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκου.

Από την έκρηξη, η οποία ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα στα βόρεια προάστια, προκλήθηκαν πάλι σοβαρές ζημιές στο εστιατόριο, και σε τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα απ’ έξω, ενώ έσπασαν τζάμια σε κοντινά κτίρια, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί ερευνούν τον χώρο για την ανεύρεση στοιχείων και υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida λίγη ώρα πριν τις 4 τα ξημερώματα μια μηχανή μεγάλου κυβισμού στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν κράνη, σταμάτησαν έξω από το κατάστημα. Εκεί βρισκόταν δύο άνδρες ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι οι οποίοι είχαν αναλάβει τη φύλαξη του κτιρίου. Οι άγνωστοι τους πλησίασαν και τους κάλεσαν να φύγουν αμέσως από το σημείο. Αμέσως μετά πέταξαν ένα μασούρι δυναμίτιδας στην είσοδο του εστιατορίου και εξαφανίστηκαν.

Σημειώνεται ότι, στις 15 Μαΐου είχε σημειωθεί η πρώτη έκρηξη στον ίδιο χώρο που ισοπέδωσε το εστιατόριο. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση απο την Ασφάλεια Αττικής.